Belangrijkste voedingsstoffen om de natuurlijke weerstand van uw kat te ondersteunen door Perfect Fit

HOE KAN DE JUISTE VOEDING DE NATUURLIJKE WEERSTAND VAN UW KAT VERHOGEN

De ontwikkeling van de natuurlijke weerstand van uw kat begint in de baarmoeder. Dit is van belang voor haar - als kitten, volwassen en oudere kat - en zorgt ervoor dat ze gezond en vitaal blijft, en met volle teugen van het leven kan genieten.

Hoewel de ontwikkeling van haar weerstand een natuurlijk proces is, zijn er manieren waarop u deze ontwikkeling kunt ondersteunen door middel van voeding. Ondersteuning van de natuurlijke weerstand van uw kat is een belangrijk onderdeel van elk kattenvoer van hoge kwaliteit. Hier bekijken we een aantal voedingsstoffen die bijdragen aan een sterke en gezonde  weerstand van uw kat.

WAT IS DE NATUURLIJKE WEERSTAND VAN UW KAT?

De natuurlijke weerstand van uw kat is een complex systeem dat haar beschermt tegen elementen zoals bacteriën en virussen. Het helpt haar sterk en gezond te houden terwijl ze de wereld in stapt (en zelfs wanneer ze gewoon heerlijk op de bank ligt!).

Een kitten ontvangt aanvankelijk ondersteuning voor haar weerstand van haar moeder. De ontwikkeling van haar weerstand gebeurt vervolgens beetje bij beetje. Het ondersteunen van deze ontwikkeling is cruciaal terwijl ze jong is, aangezien het van grote invloed kan zijn op haar gezondheid tijdens de rest van haar leven.

VOEDINGSSTOFFEN ZIJN VAN HET GROOTSTE BELANG IN DE ONDERSTEUNING VAN DE NATUURLIJKE WEERSTAND

Eén van de beste manieren om de ontwikkeling van haar natuurlijke weerstand te ondersteunen is door middel van voedingsstoffen in haar voeding. Voedingsstoffen zijn stoffen die essentiële voeding bieden voor groei en levensbehoud.

Van de voedingsstoffen die heilzaam zijn voor katten, heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat voedsel verrijkt met antioxidanten de weerstand van een kat kan ondersteunen (National Research Council, 2006; Koelsch & Smith, 2001).

Antioxidanten zijn vitaminen, mineralen en micronutriënten die op natuurlijke wijze in voedsel voorkomen, en bijdragen aan de bescherming tegen beschadiging aan cellen veroorzaakt door vrije radicalen. Vrije radicalen worden geproduceerd door cellen tijdens het normaal functioneren van het lichaam, maar kunnen ook veroorzaakt worden door externe factoren, zoals vervuiling, een omgeving waar gerookt wordt, of UV-straling. Wanneer de hoeveelheid vrije radicalen te hoog wordt, kunnen ze schade toebrengen aan DNA, lipiden en celproteïnen.

Vitamine E, vitamine C en taurine zijn voorbeelden van antioxidanten die op natuurlijke wijze voorkomen in compleet en gebalanceerd kattenvoer.

Deze antioxidanten zijn vooral van belang wanneer uw kat klein is en wellicht voor het eerst in contact komt met de buitenwereld. Andere belangrijke momenten zijn in tijden van stress of blootstelling aan verandering, wanneer het immuunsysteem onder druk heeft gestaan door ziekte, of om uw ouder wordende kat te ondersteunen.

EEN GEZONDE HUID EN VACHT: HAAR EERSTE NATUURLIJKE BARRIÈRE

Terwijl antioxidanten van groot belang zijn voor de fysieke gezondheid van uw kat, bieden een gezonde huid en vacht eveneens een grote bijdrage aan haar natuurlijke weerstand. Het is haar eerste natuurlijke barrière tegen de buitenwereld.

Het bevorderen van een gezonde huid en vacht is vooral belangrijk aangezien beide zich doorlopend vernieuwen. Het is eveneens van belang gedurende periodes van bijvoorbeeld verharen, of een fragiele weerstand.

Deze factoren vergen allemaal veel van de beschikbare voedingsstoffen in de voeding van uw kat. Het maken van de juiste voedingskeuze voor uw kat is daarom van cruciaal belang; het ondersteunt de gezondheid van haar huid en vacht en een sterke natuurlijke weerstand.

Onderzoek heeft aangetoond dat een dieet met omega-6-vetzuren, zink en biotine een gezonde huid en vacht kunnen ondersteunen, dus houdt dit in gedachten wanneer u voeding kiest voor uw kat.

Belangrijkste voedingsstoffen om de natuurlijke weerstand van uw kat te ondersteunen door Perfect Fit

MEER DAN VOEDING: ANDERE FACTOREN OM TE OVERWEGEN

De levenswijze en haar normale fysiologische handelingen zijn ook van invloed op de natuurlijke weerstand van uw kat.

Slaap- en rustperiodes bijvoorbeeld bevorderen celherstel en -vernieuwing. Het is eveneens aangetoond dat lichaamsbeweging een positief effect heeft op de natuurlijke weerstand. Dit kan zo eenvoudig zijn als spelen met uw kat. Eén manier waarop dit plaatsvindt is door de verhoogde bloedsomloop na lichaamsbeweging. Het verhoogt de hoeveelheid zuurstof die naar cellen wordt gestuurd, en helpt met het herstel- en vernieuwingsproces. Het is een geweldige manier om uw band te versterken terwijl u haar weerstand verhoogt. Ga dus spelen!

U ondersteunt eveneens haar natuurlijk weerstand door ervoor te zorgen dat uw kat altijd vers, schoon water heeft. Haar cellen bestaan uit meer dan 70% water, en door gehydrateerd te blijven kan haar hele systeem goed blijven functioneren. Naast het bevorderen van celgroei en -herstel, helpt water de lichaamstemperatuur reguleren, stuurt het zuurstof door het lichaam via de bloedsomloop en zorgt het voor de hersenfunctie. Door uw kat natvoer te geven, zorgt u er eveneens voor dat ze gehydrateerd blijft en ondersteunt u het juist functioneren van haar hele systeem.

EEN GEZONDE KAT IS EEN TEVREDEN KAT

Een gezonde, natuurlijke weerstand helpt uw kat om vitaal en energiek te blijven. Het ondersteunt haar terwijl ze ouder wordt en overgaat naar nieuwe omgevingen en andere levensfases.

Door uw kat voeding van hoge kwaliteit te geven, dat compleet en gebalanceerd is en aangepast aan haar levensfase, ondersteunt u het optimaliseren van haar natuurlijke weerstand en biedt u tegelijkertijd alle andere voedingsbehoeften.

Breng een bezoek aan onze productpagina voor meer informatie over kattenvoer dat de natuurlijke weerstand ondersteunt en dat aangepast is aan verschillende levensfases.