Tips van Perfect Fit™ om de voedingsroutine van uw kat aan te passen aan warmer weer

MOET IK IN DE ZOMER DE VOEDINGSROUTINE VAN MIJN KAT VERANDEREN?

Of u uw kat op een bepaalde maaltijdroutine voert of haar toestaat om zelf te kiezen hoeveel ze eet, (of een combinatie van beide), u hebt wellicht opgemerkt dat ze in de zomer vaak minder eet.

 

Dit is normaal. Recent onderzoek toont aan dat de meeste katten, ook de binnenkatten, in de warmere maanden ongeveer 15% minder eten. Er wordt aangenomen dat katten in de zomer minder energie gebruiken om hun lichaamstemperatuur te handhaven en daarom minder voedsel nodig hebben.

Dus hoe kunt u zich het beste aanpassen aan haar verminderde eetlust? En moet u nog ergens anders rekening mee houden?

IS MIJN KAT COMFORTABEL IN DE ZOMER?

De voorouders van binnenkatten zijn getraceerd naar de woestijnen van Afrika en het Midden-Oosten. Daardoor zijn katten goed uitgerust voor het omgaan met hoge temperaturen, zelfs als ze in de zomer de neiging hebben om minder te eten.

WELK EFFECT HEEFT DE LEEFTIJD VAN MIJN KAT?

De leeftijd van uw kat kan haar vermogen voor het omgaan met warmer weer beïnvloeden.

Bij een oudere kat hebt u misschien wel opgemerkt dat ze zich overdag graag op warme plekken bevindt, misschien ligt ze wel te zonnen voor haar favoriete raam. Dit kan zijn omdat de warmere temperatuur haar mogelijke bot- of gewrichtspijn helpt te verlichten. Dit zal ook haar eetlust beïnvloeden: een meer sedentaire levensstijl zal op een natuurlijke manier de energiebehoefte van uw kat verminderen.

Heel jonge kittens hebben over het algemeen hogere temperaturen nodig dan oudere katten, omdat hun temperatuurregeling nog moet leren om goed te functioneren. Dus u zult in de zomer waarschijnlijk geen verschil in het gedrag of de eetlust van uw kitten zien.

Tips van Perfect Fit™ om de voedingsroutine van uw kat aan te passen aan warmer weer

ZAL MIJN BINNENKAT OOK MINDER ETEN?

Als uw kat een binnenkat is en ze over verschillende plekken beschikt om de dag door te brengen - sommige koeler, andere wat warmer - dan zal ze over het algemeen gemakkelijk met de zomer kunnen omgaan. Toch kan er nog steeds een licht verlies van eetlust optreden, dat de meeste eigenaren niet zullen opmerken...

Er wordt aangenomen dat het toegenomen daglicht van de zomermaanden op een natuurlijke manier een vermindering van de eetlust van alle zoogdieren veroorzaakt, waaronder onze huisdierkatten.

HYDRATATIE EN NATVOER

Zorgen dat uw kat voldoende vocht binnenkrijgt, is het belangrijkste wat u tijdens de warmere maanden voor haar kunt doen.

Normale katten van 4 kg moeten ongeveer 150 ml per dag drinken (hoewel ze minder kunnen drinken als ze natvoer krijgen). Daarom is het belangrijk om uw kat op verschillende plekken in uw huis voldoende vers en schoon drinkwater te geven en ook op een koele, schaduwrijke plek buiten als uw kat tijd buitenshuis doorbrengt.

Houd een oogje op haar drinkbakjes - zorg ervoor dat u haar bakjes regelmatig schoonmaakt en vervang ze minstens twee keer per dag met vers water.

Plastic bakjes kunnen het water een onaangename smaak geven, dus overweeg om over te stappen naar een roestvrijstalen bakje. U kunt ook overwegen om te investeren in een drinkfontein, die continu vers stromend water levert wanneer uw kat wat wil drinken.

Als u denkt dat uw kat niet genoeg drinkt, dan is het mogelijk dat ze de smaak van uw leidingwater niet lekker vindt. Probeer dan in plaats daarvan eens wat bronwater. Zet het drinkbakje niet naast het toilet, de kattenbak of naast het voerbakje.

Als katten ouder worden kunnen ze ook vergeten om genoeg water te drinken. Probeer eens om voorzichtig vers water in een bakje te gieten voor uw kat, of leid haar naar een druppelende kraan - de beweging van het water kan haar interesse wekken en haar stimuleren om te drinken.

U kunt ook overwegen om uw kat in de zomer natvoer te geven. Natvoer heeft een hoger vochtgehalte dan droogvoer en helpt om uw ​​kat gehydrateerd te houden. Als uw kat natvoer krijgt met een vochtigheidsniveau van ongeveer 75%, dan kan ze zelfs gedijen zonder enig drinkwater. Zoals de meeste woestijndieren kunnen katten vocht halen uit hun prooi.

Katten vinden natvoer ook zeer smakelijk en genieten ervan, omdat het meestal een bredere verscheidenheid aan smaken biedt, en het heeft een textuur die op vers vlees lijkt.

MIJN BUITENKAT LAAT VOER ACHTER IN HAAR VOERBAKJE

Zoals we al hebben gezegd, is het volledig normaal dat uw kat in de warmere maanden minder voedsel eet. Als u uw kat buiten voedert, dan is het belangrijk dat u het voer dat ze niet opgegeten heeft niet te lang laat staan. Nat- en droogvoer begint in de zomer al snel te bederven en kan beestjes, insecten en andere dieren aantrekken naar de voerbak van uw kat. Het wordt ook snel onaantrekkelijk voor uw kat en kan haar afschrikken van haar normale voedingsroutine. Het is beter om uw kat regelmatig, kleinere maaltijden te voeren dan grote porties die ze slechts gedeeltelijk eet.

WAAR MOET IK NOG MEER OP LETTEN VOORDAT IK MIJN KAT GA VOEREN?

Zorg ervoor dat uw kat ontspannen is en niet in het directe zonlicht staat, voordat u haar voer geeft.

De zomer biedt soms een uitdaging voor onze katten en hun verminderde eetlust kan soms een reden voor alarm zijn. Als u bezorgd bent over uw kat, moet u haar altijd naar uw dierenarts brengen.

Maar als ze ontspannen is, regelmatig eet, veel vers water krijgt, haar lichaamsgewicht stabiel is, u haar regelmatig borstelt en ze koele plekken heeft waar ze overdag kan zijn, dan is er geen reden om gealarmeerd te zijn. Laat uw kat eten wanneer ze wil eten en laat haar genieten van een mooie lange, luie zomer. Klinkt heerlijk!