Dierenoppas voor de activiteit en mentale stimulatie van uw hond of kat - Perfect Fit

EEN DIERENOPPAS KAN BIJDRAGEN AAN DE FYSIEKE, MENTALE EN SOCIALE ACTIVITEIT VAN UW HUISDIER

Wist u dat fysieke activiteit van essentieel belang is om uw huisdier tevreden en gezond te houden? Maar wat doet u wanneer u, af en toe, niet voldoende tijd heeft om met hen door te brengen?

 

Dit is het moment wanneer een dierenoppas een geweldige aanwinst kan zijn in het leven van uw huisdier (en dat van u!). Of u nu op vakantie gaat, of op dagen wanneer uw huisdier te lang alleen thuis is, een dierenoppas kan helpen om uw huisdier de mentale stimulatie en lichaamsbeweging te geven dat het nodig heeft. Door zorgvuldig de juiste persoon te selecteren, kunt u er gerust op zijn dat uw huisdier in goede handen is.

 

LICHAAMSBEWEGING IS ZEER GOED VOOR UW HUISDIER

Waarom is lichaamsbeweging zo belangrijk voor uw huisdier? U weet dat het hen fit en gezond houdt en goed voor hun stemming is, maar wat doet zich precies voor wanneer ze actief zijn dat zo bevorderlijk is?

Lichaamsbeweging is niet alleen een geweldige kans om samen te spelen en tijd door te brengen, het is ook goed voor de gezondheid van het hart van uw huisdier, doordat het de bloedsomloop verhoogt. Het helpt eveneens met gewichtsbeheersing, het houdt uw huisdier slanker en fitter, en het ondersteunt de spijsvertering. De verhoogde bloedsomloop zorgt ervoor dat het spijsverteringsstelsel op de juiste wijze functioneert. Lichaamsbeweging helpt eveneens met rust en dieper slapen. Fysiek vermoeide huisdieren slapen goed! 

Hoeveel lichaamsbeweging uw huisdier nodig heeft, hangt af van meerdere factoren, waaronder wat voor soort dier het is (honden hebben veel meer beweging nodig dan katten) en de persoonlijkheid, leeftijd, het temperament, de levensstijl en zelfs het ras. Een energieke husky heeft natuurlijk veel meer dynamische lichaamsbeweging nodig dan een kleine chihuahua! Hou dit in gedachten wanneer u lichaamsbeweging inplant voor uw metgezel.

Dierenoppas voor de activiteit en mentale stimulatie van uw hond of kat - Perfect Fit

WAT EEN DIERENOPPAS KAN BETEKENEN VOOR U EN UW HUISDIER

Het kan aanvankelijk wat tijd kosten om een dierenoppas te vinden, maar wanneer u er één heeft gevonden zult u zeer snel de voordelen zien.

Ten eerste betekent het inhuren van een dierenoppas dat uw huisdier altijd de dagelijkse lichaamsbeweging krijgt wanneer het moeilijk voor u is om tijd te vinden.

Een dierenoppas kan de normale activiteiten van uw huisdier voortzetten. Voor een hond kan dat een wandeling en spelen in het park betekenen, of een knuffel en binnen spelen voor een kat, maar ze kunnen nog veel meer doen. De realiteit is dat een dierenoppas een zorg- en trainingspartner voor uw huisdier kan worden.

Voor honden in het bijzonder, gaat lichaamsbeweging dikwijls hand in hand met sociale activiteit. Spelen in het park gaat dikwijls samen met interacties met andere mensen en andere honden. Deze ontmoetingen kunnen eveneens goede leermomenten zijn voor uw hond. Ze leren om te gaan met andere honden, en dit leren helpt hun zelfvertrouwen. Dit kan de geestelijke gezondheid, algemene vitaliteit en welzijn bevorderen.

Een dierenoppas zorgt vaak voor meerdere honden tegelijkertijd. Dit betekent dat uw hond plotseling een groep honden heeft om deel van uit te maken en mee te spelen. Dit is geweldig voor het verder ontwikkelen van zijn sociale vaardigheden.

Er zijn vele andere manieren waarop een dierenoppas u en uw huisdier kan bijstaan. Een dierenoppas introduceert dikwijls nieuw speelgoed aan uw huisdier en ze kunnen u foto’s van uw huisdier sturen terwijl ze voor hen zorgen. Dit soort foto’s kunnen u ontzettend geruststellen. Uw huisdier ontvangt niet alleen de lichaamsbeweging en sociale interactie dat het nodig heeft, er wordt voor ze gezorgd door een professional die het welzijn van dieren begrijpt en hier werkelijk zorg voor draagt.

EEN DIERENOPPAS KAN VEEL MEER ZIJN DAN EEN HONDENUITLATER

Een werkelijk toegewijde dierenoppas heeft belangstelling in uw huisdier, in hun ontwikkeling en algemeen welzijn.

Een dierenoppas kan worden ingehuurd om uw huisdier te introduceren aan een nieuwe omgeving, wat vooral goed voor honden is. Honden zijn sociale dieren die graag actief zijn en nieuwe mensen ontmoeten, om nieuwe ervaringen te delen en te spelen.

Een dierenoppas kan worden ingehuurd om bij u thuis met katten te spelen en te knuffelen. Ze kunnen blijven logeren of dagelijkse bezoekjes maken voor voeren en om tijd door te brengen met uw huisdier wanneer u weg bent.

Katten hebben ook baat bij regelmatig menselijk contact, vooral omdat zij dikwijls binnendieren zijn. Een bezoek van een dierenoppas helpt hen fysiek en mentaal gestimuleerd te blijven.

Het inhuren van een dierenoppas vraagt wat organisatie en voorbereiding, maar u ondervindt spoedig hun positieve invloed op het temperament en welzijn van uw huisdier.